IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В края на август започва ремонтът на пътя от Асеновград до Чепеларе

Отсечката е от изключително значение за бърз достъп до планинските курорти

13:59 | 18.08.11 г.
В края на август започва ремонтът на пътя от Асеновград до Чепеларе

От 22 август започва ремонтът на пътя от Асеновград до Чепеларе, съобщи за БТА кметът на Асеновград Христо Грудев. По проект рехабилитацията трябва бъде завършена за две години и е от съществено значение за улесняване на достъпа до планинските курорти, обясни още кметът.

Дейностите ще се извършват едновременно в двете посоки - от изхода на Асеновград за Смолян и от Чепеларе към града. Ще се въведе временна организация на движението с необходимите маркировка и сигнализация, уточни за агенцията  инж. Албен Родопманов, управител на една от фирмите изпълнители на проекта.

Общата дължина на трасето е над 48 километра, като финансирането надхвърля 19,1 млн. лв.. От тях 65% са осигурени със заем от Европейската инвестиционна банка, а останалите 35 процента са от републиканския бюджет.

Изпълнител е сдружението "Родопи-86" с водещ партньор "Виастройинженеринг" ООД и "Трейс Груп Холд" АД. Трасето е на територията на Пловдивска и Смолянска област.

Пътят се нуждае от много тежка геометрична реконструкция и там, където има възможност, ще бъде извършено разширение за улесняване на безопасното изпреварване на бавно движещите се автомобили и камиони, обясни още кметът на града.

Ще бъдат подменени изцяло еластичните огради, ще има нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, на места ще бъдат изградени нови подпорни стени, ще бъде извършена рехабилитация на всички съоръжения по продължение на пътя.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още