fallback

Ден преди крайния срок 18 партии са подали документи за президентските избори

Вече са назначени всичките 264 общински избирателни комисии

17:50 | 22.08.11 г.

Ден преди изтичането на крайния срок за регистрация на партиите за президентските избори 18 политически формации са подали документите си в Централната избирателна комисия, съобщи говорителят на комисията Бисер Троянов, предаде БТА.

Днес са депозирали заявленията си движение "Гергьовден", Демократическата партия, Партията за хората от народа, Съюзът на свободните демократи и БДС "Радикали", уточниха от ЦИК.

Документи са подали и пет инициативни комитета, на един от които е отказана регистрация, защото не е спазено изискването за наличие на 21 избиратели, които да вземат решение за учредяването на инициативния комитет. Отказът е по повод създаването на комитета, издигнал кандидатурата на Атанас Маринов за президент и на Моса Хюсеин за вицепрезидент.

Въпреки двукратно дадените възможности за отстраняване на нередностите това не е сторено, каза Троянов.

Вече са назначени всичките 264 общински избирателни комисии. Постъпили са 76 жалби от местни ръководства на партии и коалиции, от които 41 са от ДПС, 31 - от Коалиция за България, три от Синята коалиция и една от ВМРО-БНД.

Върховният административен съд до момента се е произнесъл по 10 от тях, като ги е отхвърлил, информира още Бисер Троянов.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:44 | 13.09.22 г.
fallback