IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ден преди крайния срок 18 партии са подали документи за президентските избори

Вече са назначени всичките 264 общински избирателни комисии

17:50 | 22.08.11 г.
Ден преди крайния срок 18 партии са подали документи за президентските избори

Ден преди изтичането на крайния срок за регистрация на партиите за президентските избори 18 политически формации са подали документите си в Централната избирателна комисия, съобщи говорителят на комисията Бисер Троянов, предаде БТА.

Днес са депозирали заявленията си движение "Гергьовден", Демократическата партия, Партията за хората от народа, Съюзът на свободните демократи и БДС "Радикали", уточниха от ЦИК.

Документи са подали и пет инициативни комитета, на един от които е отказана регистрация, защото не е спазено изискването за наличие на 21 избиратели, които да вземат решение за учредяването на инициативния комитет. Отказът е по повод създаването на комитета, издигнал кандидатурата на Атанас Маринов за президент и на Моса Хюсеин за вицепрезидент.

Въпреки двукратно дадените възможности за отстраняване на нередностите това не е сторено, каза Троянов.

Вече са назначени всичките 264 общински избирателни комисии. Постъпили са 76 жалби от местни ръководства на партии и коалиции, от които 41 са от ДПС, 31 - от Коалиция за България, три от Синята коалиция и една от ВМРО-БНД.

Върховният административен съд до момента се е произнесъл по 10 от тях, като ги е отхвърлил, информира още Бисер Троянов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още