IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тютюнопроизводители няма да протестират срещу приватизацията на "Булгартабак"

От бранша са обнадеждени, че новият собственик планира 7 млн. лв. инвестиции в производството

11:56 | 01.09.11 г.
Тютюнопроизводители няма да протестират срещу приватизацията на "Булгартабак"

Националното сдружение на производителите на ориенталски тютюн няма да участва в утрешните протести срещу приватизацията на „Булгартабак холдинг“, насрочени от двата синдиката Конфедерацията на труда "Подкрепа" и Конфедерацията на независимите синдикати в България, съобщи в интервю за БНР председателят на сдружението и кмет на Сатовча Арбен Мименов.

„Това, което най-много интересува хората, е дали „Булгартабак” ще се намеси активно при изкупуването на тютюн на пазара и дали ще увеличи пазарния си дял спрямо този, който наблюдаваме в момента“, обясни Мименов. Той допълни, че за бранша е важно "Булгартабак" отново да стане сериозен конкурент на фирмите, които изкупуват тяхната прокуция.

Кметът на Сатовча изрази и мнение, че с предвидените 7 млн. лв. инвестиции за следващите пет години, които купувачът е представил в своята оферта, той е дал заявка да купува повече тютюн, защото явно има намерение да увеличава производството.

Запитан за очакванията му по повод предстоящото изкупуване на тютюна в края на годината, кметът на Сатовча обясни, че производителите са притеснени за евентуални картелни споразумения между компаниите и затова ще предложат на съответните държавни структури да се намесят в тази посока.

„Не казвам, че има подобни споразумения, но е много интересно изчакването на всички фирми, с които контактуваме. В един момент цената между отделните фирми варира от 50 до 80 стотинки“, обясни председателят на сдружението.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още