IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НПО остава извън държавния екосъвет поради неспазени процедури

Министерството на околната среда и водите настоява Фондация "Блулинк" да предложи нов представител на мястото на Андрей Ковачев

17:17 | 20.09.11 г.
НПО остава извън държавния екосъвет поради неспазени процедури

Неправителствената организация „Блулинк информационна мрежа“, която е заявила участие във вчерашното заседание на висшия експертен екологичен съвет (ВЕЕС) към Министерството на околната среда и водите, няма законово основание да участва в тези заседания, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Информацията от министерството е по повод изразените коментари от членове на природозащитни организации, че „представители на неправителствения сектор не са допуснати на вчерашното заседание на висшия екологичен съвет, на което беше одобрен проектът на компанията „Дънди прешъс метълс“ за добив на злато край Крумовград“.

От екоминистерството обясниха, че от ноември 2010 г. досега "Блулинк информационна мрежа" не е предложила кандидатура за свой представител, който да отговаря на нормативните изисквания за подобно представителство.

През ноември миналата година екоминистерството е поискало с писмо до Фондация „Блулинк“ да номинира на мястото на Андрей Ковачев, който е съпредседател на партия „Зелените“, друг представител в състава на експертния съвет, необвързан с ръководни или контролни функции в политическа партия.

Не е допустимо член от състава на един експертен орган да бъде поставен в зависимост от политиката на една или друга партия при взимането на решения за околната среда, се посочва в мотивите на ековедомството.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още