IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българо-австрийски център ще обучава кадри за австрийския бизнес с дейност у нас

Центърът ще работи по модела на вече функциониращите пет българо-германски центрове за професионално обучение

18:29 | 29.09.11 г. 1
Българо-австрийски център ще обучава кадри за австрийския бизнес с дейност у нас

Българо-австрийски център за обучение и квалификация на кадри, подобен на вече функциониращите пет българо-германски центрове за професионално обучение, ще бъде открит в България, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

За това се договориха днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и Рудолф Хундсторфер, министър на труда, социалните въпроси и защитата на потребителите на Австрия. Двамата откриха международна конференция на тема „Европа 2020 и национални политики на пазара на труда – стратегии и мерки в Австрия и България”.

Центърът ще осигурява добре подготвена и квалифицирана работна ръка за австрийския бизнес, който инвестира в България, уточни министър Младенов.

По данни на социалното министерство през настоящата година в обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация са включени 23 170 безработни лица. Над 53 000 заети лица пък се обучават чрез ваучери с финансиране по програмата за развитие на човешките ресурси, допълват от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
цитат от статии в *** ..." Безработните у нас се увеличили с над 85% за три годиниПазарът на труда в България е под натиска на безработните и обезкуражените с ниско образование и квалификация. Бизнесът пак призовава за реформи"..."Друга препоръка е да се задълбочат връзките между образование и бизнес." ....Това за нашия "бизнес"! А това за западноевропейския Бизнес отново в БГ ! : .." Българо-австрийски център ще обучава кадри за австрийския бизнес с дейност у насЦентърът ще работи по модела на вече функциониращите пет българо-германски центрове за професионално обучение" Та това имам предвид когато пиша че им е сбъркана нещо философията на "бизнесмените" ни!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още