IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община не предвижда увеличаване на данъците през следващата година

Основен приоритет остава транспортът и транспортната инфраструктура, според кмета Йорданка Фандъкова

14:13 | 02.11.11 г.
Столична община не предвижда увеличаване на данъците през следващата година

Столичната община не предвижда увеличаване на данъците през следващата година, заяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

„В момента се разработва и обсъжда проектът за бюджет. Залагаме на строга финансова дисциплина, намаляване на разходите, като основаната ни цел е да не повишаваме данъците през следващата година“, категорична беше Фандъкова.

"Ще се работи за по-висока събираемост на данъците и максимално привличане на европейски средства", допълни кметът на столицата. Като пример как с повече европейски средства може да се развива градът, Фандъкова посочи строителството на метрото, проекта за финансиране на модернизацията на градския транспорт, както и изграждането на "интелигентни системи" на 20 ключови кръстовища в столицата.

По думите й могат да бъдат намалени разходите в някои сектори, без това да влияе на реализирането на важните проекти на града, като в момента се обсъжда в кои сектори ще бъде намалението.

Основен приоритет остава транспортът и транспортната инфраструктура, посочи Йорданка Фандъкова.

Кметът на София съобщи още, че за следващата година не се предвижда промяна в методиката за изчисление на такса смет. „Целта ни е да не се натоварват допълнително семействата“, добави Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още