fallback

Столична община не предвижда увеличаване на данъците през следващата година

Основен приоритет остава транспортът и транспортната инфраструктура, според кмета Йорданка Фандъкова

14:13 | 02.11.11 г.

Столичната община не предвижда увеличаване на данъците през следващата година, заяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

„В момента се разработва и обсъжда проектът за бюджет. Залагаме на строга финансова дисциплина, намаляване на разходите, като основаната ни цел е да не повишаваме данъците през следващата година“, категорична беше Фандъкова.

"Ще се работи за по-висока събираемост на данъците и максимално привличане на европейски средства", допълни кметът на столицата. Като пример как с повече европейски средства може да се развива градът, Фандъкова посочи строителството на метрото, проекта за финансиране на модернизацията на градския транспорт, както и изграждането на "интелигентни системи" на 20 ключови кръстовища в столицата.

По думите й могат да бъдат намалени разходите в някои сектори, без това да влияе на реализирането на важните проекти на града, като в момента се обсъжда в кои сектори ще бъде намалението.

Основен приоритет остава транспортът и транспортната инфраструктура, посочи Йорданка Фандъкова.

Кметът на София съобщи още, че за следващата година не се предвижда промяна в методиката за изчисление на такса смет. „Целта ни е да не се натоварват допълнително семействата“, добави Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:35 | 06.09.22 г.
fallback