fallback

Синдикатите призовават за национален протест на 30 ноември

Поводът е намерениието на правителството да повиши възрастта за пенсиониране и да отнеме парите за клас прослужено време

15:25 | 20.11.11 г. 8

Синдикатите организират национален митинг-протест пред парламента от 13 часа на 30 ноември заради намеренията на правителството да повиши възрастта за пенсиониране и да отпаднат парите за клас прослужено време, съобщи БНР.

Синдикатите призовават за започване на подписка във всички предприятия за ефективни стачни действия с искане да не се увеличава пенсионната възраст от началото на 2012 година. Те призовават и за защита от премахването на допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит, така наречения "клас", както и за спазване на националното споразумение и за нова стратегия.

Още утре КНСБ и КТ "Подкрепа" ще изпратят писмо до министър- председателя, за да го уведомят, че синдикатите напускат Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Според президента на КНСБ Пламен Димитров социалният диалог се обезсмисля и фундаменталните решения се взимат извън него.

Председателят на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев обяви, че всички национални синдикални структури ще трябва да се допитат до депутатите по райони дали ще подкрепят нещо, което тежко накърнява правата на техните избиратели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
fallback