IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът ще спасява социалния диалог

Утре Бойко Борисов поема председателството на тристранния съвет и продължават преговорите по ключови социални въпроси

15:59 | 23.11.11 г.
<p>
	Премиерът Бойко Борисов удовлетвори искането на синдикатите да поеме председателството на тристранния съвет Снимка: БТА</p>

Премиерът Бойко Борисов удовлетвори искането на синдикатите да поеме председателството на тристранния съвет Снимка: БТА

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще възстанови работата си утре, но под председателството на премиера Бойко Борисов, съобщи БТА.

Премиерът ще заеме мястото като председател на тристранката вместо Симеон Дянков, за да продължат преговорите в тристранен формат. Това беше условието, което поставиха синдикатите, за да се върнат в съвета и да продължи социалният диалог.

Утре представители на синдикатите, работодателите и правителството ще обсъдят конкретно как трябва да продължат реформите във всички сфери. 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че стачките и протестите ще се състоят така, както са запланувани. Страните остават на своите позиции, каза той и добави, че стачката в железниците ще започне в 8.00 часа въпреки насрочената за 11.00 часа среща на тристранката.

Председателят на стачния комитет на КТ "Подкрепа" Евгени Душков

 очаква на срещата утре да се обсъдят варианти как да продължи диалогът "без диктата, прилаган от вицепремиера Дянков, без неговите методи и държане от типа "аз съм държавата, аз решавам и така ще бъде".

Синдикатите още веднъж потвърдиха, че ще продължат диалога в Националния съвет за тристранно сътрудничество само ако вицепремиерът Дянков се оттегли като председател.

„Няма да има тристранен съвет, ако министърът на финансите Симеон Дянков продължи да бъде негов председател“, категорично заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още