fallback

Обходният път на "Цанков камък" още не е част от републиканската мрежа

Пътната агенция ще предяви иск към НЕК за изплащане на средствата за поддръжка на пътя

18:03 | 30.11.11 г.

Обходният път на обекта "Цанков камък" все още не е приет като републикански път, защото не отговаря на изискванията. Това заяви на пресконференция в Смолян Лазар Лазаров, председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде БТА.

Пътната агенция ще предяви иск към Националната електрическа компения (НЕК) за изплащане на средствата, изразходвани за поддържането на пътя, който все още е собственост на НЕК.

Около 120 млн. евро струва изграждането на участъка от 21 километра, в което се включва и строителствота на тунел, поясни Лазаров. 

Комисия е направила оценката на пътя до "Цанков камък" преди месец и заключенията на експертите са, че трасето не отговаря на изискванията за републикански път. Според Лазар Лазаров отправените от комисията забележки са свързани главно със сигурността на пътя.

На НЕК като инвеститор на пътя е предписано да извърши укрепване на скатове и откоси, да възстанови определени отводнителни съоръжения и др.

Агенция "Пътна инфраструктура" няма ангажимент към този път, но въпреки това осигурява неговата поддръжка, посочи Лазар Лазаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:42 | 14.09.22 г.
fallback