IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозират 20% ръст на българския аутсорсинг пазар до пет години

Поне 30-40 хиляди души могат да бъдат заети в компании, които са прехвърлили дейността си в България

12:07 | 01.12.11 г.
Прогнозират 20% ръст на българския аутсорсинг пазар до пет години

Българският аутсорсинг пазар може да отбележи 20% растеж през следващите пет години, прогнозира изпълнителният директор на CallPoint New Europe Ксавие Марсенак по време на Български инвестиционен форум, който се провежда днес в Лондон.

Според него в областта на аутсорсинг услугите в България могат да работят поне 30-40 хиляди човека. В момента в тази сфера у нас са заети едва около 12 хиляди души. 

Според Ксавие Марсенак страната ни е привлекателна с възможността да изпълнява специфични бутикови проекти. Това означава контактните центрове да предложат своето ноу-хау в определени индустрии, типове услуги или езици и според спецификата на проекта да се локализира оптималният микс от ресурси (rightsourcing).

Българският инвестиционен форум в Лондон представя възможностите за инвестиции в аутсорсинга и IT индустрията у нас. Форумът беше открит от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и е начало на т.нар.road show  (представяне), предприето за привличане на чужди инвеститори, припомниха от Министерството на икономиката.

Събитието е първото от поредица конференции в световни финансови столици, които ще представят икономиката и възможностите за бизнес в страната. Събитието се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Българската агенция за инвестиции като част от проекта за популяризиране на България като инвестиционна дестинация, финансиран от оперативна програма "Конкурентоспособност".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още