IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ търси строител за отсечка от западната дъга на околовръстното шосе в София

До 26 януари ще се приемат оферти за 3-километровата отсечка от магистрала "Люлин" до р. "Какач"

18:25 | 07.12.11 г.
АПИ търси строител за отсечка от западната дъга на околовръстното шосе в София

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) търси строител на отсечката от магистрала „Люлин“ до р. Какач, която е част от т. нар. западна дъга на софийския околовръстен път, показва справка на Investor.bg в сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

Отсечката е с дължина от малко над 3 км, като прогнозната стойност без ДДС е 74 млн. лева.

Предвижда се изграждането на естакада и пътен възел при пресичането с бул. Царица Йоана. Основното трасе на отсечката ще преминава по естакадата, а кръстовището с булеварда ще бъде кръгово. Подобно съоръжение ще бъде изградено и при връзката с бул. „Сливница“. Предвижда се и строителството на мост над р. Какач.

Документите за участие в процедурата струват 60 лева. Оферти ще се приемат до 26 януари, а самите оферти ще бъдат отворени на 27 януари.

През лятото агенцията пусна обществената поръчка за другата отсечка от западната дъга – от р. Какач до връзката с бъдещата северна скоростна тангента, която пък ще свързва околовръстното шосе на София с магистрала Хемус.

Осем фирми бяха допуснати до търга за възлагане на обществената поръчка.

В края на ноември излезе решението на пътната агенция за избор на изпълнител. Това е „Ню ит инженеринг“, които предложиха най-ниска цена (219 126 лева).

От ведомството уточниха, че в момента тече срокът за обжалване, който приключва на 12 декември. Ако няма възражения, договорът с фирмата ще бъде подписан до месец.

Техническият проект за отсечката на западната дъга от магистрала „Люлин“ до бул. „Сливница“ и идеен проект за отсечката от бул. „Сливница“ до връзката със северната тангента бяха подготвени от Столичната община. Общината направи и идейния проект за северната тангента, който беше предаден на пътната агенция в средата на годината. За тази отсечка има и положителна оценка за въздействието върху околната среда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още