IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Излязохме от „Бургас-Александруполис“, защото е икономически неизгоден

Първоначалният план за финансиране на проекта не се е получил, коментира министърът на икономиката и енергетиката

11:15 | 09.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Трайков: Излязохме от „Бургас-Александруполис“, защото е икономически неизгоден

Излязохме от проекта за нефтопровода „Бургас-Александруполис“, защото беше икономически неизгоден. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред „Нова телевизия“.

"Основната причина да се откажем от "Бургас-Александруполис" е свързана с това, че първоначалният план за финансиране на проекта не се е получил", коментира Трайков. По думите му, партньорството в проекта е трябвало да бъде с гарантирани доставки на нефт и с финансиране на проектен принцип. Обаче се е оказало, че и това „не гарантира икономическата рентабилност на проекта“. 

Министърът добави, че и от екологична гледна точка също е имало притеснения за "Бургас – Александруполис", главно у хората в района на Бургас.

Според Трайчо Трайков „Бургас-Александруполис“ не е отговарял на нашите стратегически икономически интереси, а главно на тези на другите два партньора в проекта – Русия и Гърция.

Не мога да коментирам дали проекта би го имало без България, защото това значи чисто нов проект, допълни министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
dakl
преди 12 години
Естествено е , че след като не се намериха екологични причини , трябва да се намерят други , защото иначе Уорлик ще дърпа уши, а може и да поиска оставки, нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още