IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на "Мини Марица-Изток" ще оспорва стачката в съда

Синдикатите внесоха заявление за предприемане на ефективни стачни действия в края на работната седмица

20:05 | 07.01.12 г.
<p>
	Директорът на &quot;Мини Марица-Изток&quot; Евгени Стойков. Снимка: БТА</p>

Директорът на "Мини Марица-Изток" Евгени Стойков. Снимка: БТА

Ръководството на "Мини Марица-Изток" ще оспорва в съда законосъобразността на готвената от синдикатите стачка в дружеството, съобщи БНР.

Синдикатите внесоха заявление за предприемане на ефективни стачни действия в края на работната седмица, като предупредиха ръководството, че стачката ще започне на 14 януари.

Ръководство и синдикати в „Мини Марица-Изток” продължават да се разминават в позициите си по спора за коледните бонуси в дружеството.

След провалените опити за постигане на споразумение на двете спорещи страни синдикатите отложиха с една седмица началото на стачката, за да дадат възможност на ръководството да преосмисли мнението си.

Профсъюзите отказаха да влязат в предложената от изпълнителния директор Евгени Стойков процедура за доброволен арбитраж по съществото на спора и настояват да получат пълния размер на надбавките, разписани в споразумението от юли 2011 г.

Ръководството на дружеството настоява, че исканията на синдикатите са несъстоятелни.

Според изпълнителния директор на „Мини Марица-Изток” Евгени Стойков ръководството на компанията изпълнява подписаното споразумение, тъй като в него не е определен конкретен размер на бонусите за миньорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още