IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приемът на оферти за завода за боклук в София се удължава с един месец

Изграждането на компостиращата инсталация също ще се забави заради обжалване на избора на изпълнител, съобщиха от общината

12:57 | 20.03.12 г. 1
Приемът на оферти за завода за боклук в София се удължава с един месец

Срокът за подаване на документи за изграждане на завода за механично-биологичното третиране на отпадъците в София се удължава от 29 март на 3 май, съобщи пред журналисти заместник-кметът Мария Бояджийска, предаде БТА.

Кандидатите за участие в процедурата изясняват важни технически въпроси, затова е нужно време за провеждане на кореспонденцията с общината, поясни още Бояджийска. Тя допълни, че бъдещите строители трябва да подготвят значителен брой документи, свързани с техническото задание.

Зам.- кметът на София предупреди и за забавяне по изграждането на инсталацията за компостиране на отпадъците, чийто изпълнител беше определен в началото на март, но поради обжалване на избора от втория кандидат процедурата се отлага във времето.

В началото на март комисията класира на първо място обединение "Егерсман и Ко", което получи 97 точки, а вторият в надпреварата стана обединението "Арге Богров" ДЗЗД, получило 24 точки.

Инсталация е втората важна част от интегрираната система за третиране на отпадъците в София, която се финансира по оперативна програма "Околна среда".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stdmv
преди 12 години
Ау, за пръв път се случва такова нещо... Забавяне....В държавата на маймуните и *** - управляващи е така.Ето цитат по темата от 4 август 2006 г "Завод за преработка на отпадъци в София може да бъде изграден до септември-октомври 2007 г., ако държавата помогне на общината да получи бързо нужните разрешителни документи", каза кметът Бойко Борисов пред журналисти. (http://***.vesti.bg/?tid=40&oid=918453)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още