IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският пазар ще опознава условията за алтернативен туризъм в България

На най-голямото туристическо изложение в Москва България ще се рекламира като дестинация за балнео- и СПА-туризъм

13:50 | 20.03.12 г.
<p>
	<em>Туристи в старинен Пловдив</em> &nbsp;Снимка: БТА</p>

Туристи в старинен Пловдив  Снимка: БТА

България ще бъде представена като дестинация за качествен туристически продукт на разумни цени по време на предстоящото международно туристическо изложение (MITT), което ще се проведе от 21 до 24 март в Москва. Това съобщиха от министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което организира участието на страната с национален щанд.

Акцентът ще бъде поставен върху представянето на България като атрактивна дестинация не само за традиционен, но и за алтернативен туризъм. Руските туристи приемат България основно като направление за морски и зимен туризъм. От тази година комуникационната стратегия предвижда активна реклама и на алтернативните форми за почивка, поясниха от ведомството. 

MITT е най-голямото руско туристическо изложение и на него  България ще се представя с национален щанд от 552 кв. м. Сред българските участници има представители на 

41 специализирани фирми, туроператори и агенции, браншови организации и общини. Те ще предложат разнообразни оферти за лятна и зимна почивка, опознавателни маршрути за древната култура, варианти за почивка с балнео- и СПА- процедури и др.

По данни на министерството на икономиката България е посетена от над 455 хиляди руски туристи през 2011 г., което е с 20 на сто повече от 2010 г.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов съобщи неотдавна, че през тази година България очаква с 20 процента повече руски туристи. Той се мотивира с новата система за безвизово влизане в България за притежатели на шенгенски визи, която е в сила от тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още