IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестирани са 7 млн. евро в цигарената фабрика „Благоевград БТ“

Компанията изнася основно за Близкия и Далечния Изток

15:22 | 16.05.12 г.
Инвестирани са 7 млн. евро в цигарената фабрика „Благоевград БТ“

Благоевградската цигарена фабрика е инвестирала 7 млн. евро в модерна линия за производство и опаковане на цигари, която вече е пусната в действие, предаде БТА.

Оборудването в "Благоевград БТ" АД е последно поколение и осигурява производителност от 500 кутии в минута при висок стандарт на производството, съобщи изпълнителният директор на "Булгартабак холдинг" Венцислав Чолаков.

С влизането в действие на новата мощност компанията възнамерява да увеличи износа. До момента 75% от произведените цигари се изнасят, като основните пазари са Близкия и Далечния Изток. В ход са и проекти за експорт в Северна Африка.

Мениджърите почти са осигурили пазари за продукцията, която ще бъде произведена от новата линия до края на годината. Изпълнителният директор Чолаков предвижда инвестицията да бъде възвърната за шест-седем години, ако се постигнат очакваните нива на продажбите.

"Искам да подчертая, че новото ръководство на "Булгартабак холдинг" поставя сред приоритетите си увеличаването на пазарите и нарастване на производството , заяви Чолаков. Холдингът е инвестирал в покупка на нова линия и за "София БТ", като намерението на ръководството на холдинга е да бъдат осигурени още няколко подобни производствени линии.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още