IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговото предложение за Плевен - Булгартабак е при 22,36 лв./акция

Търговият прдложител е Булгартабак холдинг АД, като той възнамерява да отпише дружеството от публичния регистър

17:06 | 15.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Търговото предложение за Плевен - Булгартабак е при 22,36 лв./акция

Търговото предложение за Плевен - Булгартабак е при 22,36 лв./акция, показва становище от Съвета на директорите, публикувано чрез БФБ-София.

Търговият прдложител е Булгартабак холдинг АД, като той възнамерява да отпише дружеството от публичния регистър, воден от Комисията за финансов надзор, ако успее да изкупи необходимия по закон брои акции.

Посредник по търговото предложение е София интернешънъл секюритиз АД.

През миналата седмица стана ясно, че Булгартабак холдинг е достигнал дял от 90,07% след покупки в началото на май 2012 г.

В последните седмици има повишена активност и по позициите на София-БТ АД (ръст в цената с 32% за 3 месеца) и Благоевград-БТ АД (ръст в цената с 42% за 3 месеца), като може би купувач отново е холдингът, ако прилага същата политика, както спрямо Плевен - Булгартабак АД.

Акциите на Плевен-Булгартабак АД поскъпват със 110% до 21 лв. за акция в последните 12 месеца. Само за последния месец повишението е със 133%.

Свързани компании:

Плевен-Булгартабак АД (отписано)(4PQ)

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още