IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на „Горубсо-Мадан“ получи концесия за находището "Върба-Батанци"

Планираните инвестиции за първите пет години възлизат на 22 милиона лева, съобщиха от министерството на икономиката

10:41 | 01.06.12 г.
<p>
	<em>Министърът на икономиката Делян Добрев (дясно) и Николай Вълканов подписаха договор за предоставяне на концесия за добив от находище &quot;Върба-Батанци&nbsp;&nbsp; Снимка: БТА</em></p>

Министърът на икономиката Делян Добрев (дясно) и Николай Вълканов подписаха договор за предоставяне на концесия за добив от находище "Върба-Батанци   Снимка: БТА

Собственикът на „Горубсо-Мадан“ Николай Вълканов получи концесията за добив на оловно цинкови руди от находището "Върба-Батанци", съобщиха от икономическото министерство.

Концесионният договор беше подписан от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и Николай Вълканов.

Запасите от оловно-цинкови руди са за над 3 млн. тона, като се очаква годишно да се добиват около 70 хиляди тона.

При подготвителния етап на добивните дейности ще се осигури работа на около 250 души, като впоследствие ще бъдат открити общо 750 работни места.

Предвижда се през първите пет години от срока на концесията да бъде направена инвестиция в размер на 22 милиона лева. 

През март миналата година беше създаден единен орган за управление на подземните богатства, който значително улесни процедурите за търсене и добив на подземни богатства, припомни министър Делян Добрев.

По думите му до момента са сключени 110 договора за отдаване на концесия и са издадени 185 разрешение за търсене и проучване на подземни богатства. 

Концесионерът Николай Вълканов и миньорите от "Горубсо" благодариха на правителството за оказаното съдействие при възстановяването на работата в рудника.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още