IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Вълканов взима „Горубсо-Мадан”

Досегашният концесионер прехвърля задълженията си към новия, Бойко Борисов гарантира, че работниците ще получат заплатите си до утре

21:00 | 23.03.12 г. 6
Николай Вълканов взима „Горубсо-Мадан”

Собственикът на „Минстрой холдинг" и бивш вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов ще получи концесията на мини „Горубсо-Мадан”. Това обяви премиерът Бойко Борисов по националната телевизия. 

В Министерството на икономиката, енергетиката и туризма тази вечер е постигнато споразумение, с което Валентин Захариев е подписал протокол със 7 точки, чрез който прехвърля задълженията си на Вълканов, посочи премиерът.

От неговите думи стана ясно, че работниците в мините ще получат дължимите им заплати още до утре.

"Валентин Захариев прехвърля своите дългове към Николай Вълканов, а той се оправя с банката инвеститор – Първа инвестиционна банка", заяви Бойко Борисов след края на преговорите. "Подписали са ми надлежно", добави премиерът.

Премиерът се ангажира заместник-министърът на финансите Владислав Горанов и управителят на централната банка Иван Искров да проведат разговори с ръководството на СиБанк и ДСК, за да може утре, макар да е събота, работниците в „Горубсо-Мадан” да получат възнагражденията си.

Производственият процес на мините няма да бъде спиран, тъй като цялото оборудване ще премине от ръцете на стария концесионер в тези на новия.

Концесията на досегашния концесионер на мините – управляваната от Валентин Захариев „Интертръст Холдинг” бе отнета заради неизплатени възнаграждения на миньорите и задължения към държавата.

Днес изтече срокът, в който досегашния собственик на дружеството Валентин Захариев трябваше да изплати натрупаните дългове към Националния осигурителен институт за близо 8 милиона лева. Отделно Захариев дължи над 1,5 млн. лева за заплати на миньорите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Малкия
преди 12 години
От трън та на глог, че е по-висок.В превод - от един крадец се избавиха и се натресоха на друг.* Мнението ми не е препоръка за никого и нищо, но който е имал вземане даване с Кольо Вълк. знае за какво става въпрос.** Хей мазника Вълканов - не съм забравил за едни 42К USD от преди много години
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
blago72
преди 12 години
Господа журналисти от Инвестор, тъй като текста предполагам е авторски - моля да попитате господин Борисов с какъв документ гарантира изплащането на заплати.Личният опит ми показва, че писмените гаранции следва да се уважават значително повече от вербалните.Приемлив за мен, като гласоподавател и данъкоплатец вариант е, господин Борисов да подаде условна оставка, т.е. да гарантира с поста си сумите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
msimov
преди 12 години
Не се обижда на *** а на апдал, ша са научите. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
mrvip
преди 12 години
Не се прави, отвътре му идва !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
Yambol
преди 12 години
Що се прайш на ***? Мината е държавна разбира се, но предприятието, което я е взело на концесия си е баш частно. Разбра ли , ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 10
abdul
преди 12 години
Нов собственик ? Това не е ли държавно предприятие на концесия ? За каква собственост говори премиерът тук ?... За търгове мъргове изобщо не става дума... Евала господин премиер.. !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още