IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За два месеца е наложен запор на имущество за близо 100 млн. лв.

Най-големият иск е за участие в организирана престъпна група, съобщиха от Комисията за имущество, придобито от престъпна дейност

14:14 | 19.06.12 г.
За два месеца е наложен запор на имущество за близо 100 млн. лв.

Само за два месеца от 1 април до 15 юни тази година Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), е постановила 32 решения за налагане на обезпечителни мерки, като съдът е наложил запор и възбрана върху имущество за близо 100 млн. лв. Това сочи актуалната справка, изпратена от комисията до медиите.

За цялата 2011 г. са предявени искове за запор на имущество за близо 85 млн. лв. 

Обезпечителните мерки са наложени на нарушители, които са извършвали банкова дейност без необходимото разрешение, за пране на пари или за незаконно притежаване на оръжие.

Наложени са санкции и за случаите на незаконна сеч, при установяване на квалифицирана измама, укриване на данъци, престъпления против паричната и кредитната система и др.

Най-големият иск в размер на 87 млн. лв. е наложен на петима души, участвали в  организирана престъпна група.

За посочения период комисията е взела 30 решения за образуване на производство по установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

През отчетния период комисията е била сезирана за разпространение на наркотици, пране на пари, участие в организирана престъпна група, укриване на данъчни задължения в големи размери, извършване на банкова дейност без разрешение, изнудване, измама, изготвяне на неистински парични знаци и др.

Имуществото, придобито от престъпна дейност, се отнема от държавата след окончателно влезли в сила съдебни решения в полза на държавата, припомнят от комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още