IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община глобява Трейс Виа заради забавеното кръстовище в Младост

Строителят обещава съоръжението, което трябваше да бъде пуснато през май, да е готово до 20 юли

13:39 | 29.06.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Строителят ще плати глоба в размер на 5% от договорената сума.<em> Снимка: БТА</em></p>

Строителят ще плати глоба в размер на 5% от договорената сума. Снимка: БТА

Столична община ще глоби сдружението „Трейс Виа“, което изгражда кръстовището на две нива в кв. „Младост“, заради закъснението на строителните работи.

Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес провери строителството на съоръжението, предаде БТА.

Естакадата трябваше да бъде пусната през май, но срокът беше удължен с около два месеца, след като строителните работи бяха прекъснати заради обилните валежи.

Фандъкова посочи, че в договора със сдружението, в което участват „Трейс Груп Холд” АД и „Виа план” ЕООД, има клауза, която предвижда при закъснение на обекта строителят да плати глоба в размер на 10% от договорената сума (8 857 104 лева).

Кметът обаче уточни, че заради валежите, на сдружението, което изгражда съоръжението, ще бъде наложена глоба в размер на 5% от договорената сума.

От „Трейс“ са обещали кръстовището на две нива в столичния кв. „Младост“ да бъде готово до 20 юли, съобщи още кметът Йорданка Фандъкова.

До момента е монтирана мостовата конструкция, изградени са подпорните стени, тротоарите и канализацията. Предстои да бъде положен асфалт по мостовата конструкция и асфалтовоизносващо покритие по ул. "Св. Киприян".

До края на годината ще започне строителството на още две кръстовища на две нива в София - при бул. "Симеоновско шосе" и бул. "П.К.Яворов" и при бул. "Ив. Евст. Гешов" и бул. "България", е съобщила още Йорданка Фандъкова.

В момента се изграждат подобни съоръжения - при телевизионната кула на бул. „Драган Цанков“ и на бул.“Иван Е. Гешов” и ул. “Георги Софийски”. Първото кръстовище трябва да заработи през есента, а второто – през следващата година.

Столичната община е глобила и "Улично осветление" АД заради неизпълнение на сключения с общината договор за поддръжка на мрежата от осветителни тела в София, съобщи още Йорданка Фандъкова.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
GunMan
преди 11 години
В случая едва ли се бавят заради постигане на по-високо качество. Добре са ги глобили. Сроковете са за да се спазват. Имало е седмици, през които ежедневно се мотаха по не повече от 5 човека на обекта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
admi
преди 11 години
Не е ли по-добре да се забавят малко, но да го направят качествено?????????Следващият път ще бързат да спазят срока на Данчето, за да не ги глоби пак и к'во ще стане???????Нещо няма да е както трябва щото е правено върху мокро от дъжд или сняг!!!!!Ама после няма Данчето да пътува по този път, а само Тролей 5 с 50 пътника и ако се "изсипе" от "втория етаж" (разбирай второто ниво на естакадата), кой е виновен??????????????????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още