IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на "Пирогов" поиска одит от Сметната палата

Проверката на здравния инспекторат към Министерството на здравеопазването установи сериозни нарушения в болницата

11:30 | 05.07.12 г.
Ръководството на "Пирогов" поиска одит от Сметната палата

Директорът на болница „Пирогов“ Димитър Раденовски поиска Сметната палата да направи цялостен одит на бюджета и имуществото на болницата, съобщават от лечебното заведение.

„Извършването на своевременна проверка от Сметната палата ще даде възможност за изчистване на тази злободневна тема от дневния ред на обществото“, посочват от болницата в съобщение до медиите.

Проверките в „Пирогов“ започнаха през май, след като беше установено, че през първите три месеца на годината болницата сериозно е превишила бюджетните си разходи

Инспекторите установиха, че в болницата се „лекуват“ несъществуващи пациенти, както и пропуски при воденето на болничната документация.

Проверката също така разкри, че в лечебното заведение са раздавани огромни бонуси, както и че са направени пропуски при процедурите за обществени поръчки. 

Междувременно бяха освободени някои от членовете на борда на директорите на „Пирогов“. В новия борд влизат представители на министерствата на финансите и на здравеопазването, а сегашният изпълнителен директор – проф. Димитър Раденовски, запази поста си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още