IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков е разпоредил финансова инспекция на всички спортни федерации

При одитите на първите три организации са разкрити сериозни нарушения, посочи финансовият министър

18:15 | 11.07.12 г.
Дянков е разпоредил финансова инспекция на всички спортни федерации

До края на годината Агенцията за държавна финансова инспекция ще одитира всички спортни федерации. Това е разпоредил финансовият министър Симеон Дянков, след като при първите три проверки са установени сериозни нарушения в тези организации, предаде БТА.

Дянков не е изненадан и от констатацията за разкритите нарушения на Националната електрическа компания (НЕК) при възлагането на обществените поръчки за АЕЦ "Белене", обявени вчера от инспекторите.

Пред журналисти в парламента Дянков одобри и предложението да се представят задължителни извлечения за платените здравни осигуровки при сключването на сделки за продажба на имот, регламентирани с промените в закона за здравното осигуряване.

„В България е полезно да има повече контрол и дисциплина. Дали текстът е противоконституционен, може да каже Конституционният съд. От финансова гледна точка това е правилна стъпка“, коментира още вицепремиерът.

В подкрепа на това решение Дянков даде пример и с ефекта от свързването на бензиностанциите с агенцията по приходите. „Голяма част от хората, които се оплакват от този тип допълнителна дисциплина, реално са в нарушение“, заключи финансовият министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още