IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фирма за онлайн игри е глобена от комисията за защита на потребителите

Компанията е обещавала предметни и парични награди, без да даде адрес за обратна връзка с клиентите

12:31 | 18.07.12 г.
Фирма за онлайн игри е глобена от комисията за защита на потребителите

Комисията за защита на потребителите (КЗП) е санкционирала фирма „Майсайт” ЕООД за нарушения в десет нейни сайта с игри, където се обещават парични и предметни награди, без да е посочен адрес за обратна връзка с клиентите.

Проверката е извършена по сигнал и със съдействието на сектор „Компютърни престъпления” на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП), съобщиха от комисията.

Нарушителят е доставчик на информационни услуги, който при някои от представяните игри е предоставял възможност за влагане на допълнителни суми чрез изпращане на sms-и.

Нарушенията са констатирани в сайтовете www.vbox7.info, www.zvyn.com, www.vsekidenpari.com, www.jaltici.com, www.spe4eli.com, www.koledninagradi.com, www.nagradi.bg, www.nagradite.bg, www.tejkari.com, www.bogatashi.com.

Доставчикът не е посочвал нито адреса и седалището на фирмата си, нито телефони или електронна поща за осъществяване на пряка връзка, което би възпрепятствало потребителите да упражняват правото си на рекламация, се посочва в мотивите за решението на КЗП.

Мениджърите не са предоставили и данни за вписването на фирмата в търговския или друг публичен регистър, което е задължително при осъществяването на подобна специфична дейност. Липсва и информация за органа, осъществяващ контрол върху дейността му. За всяко от посочените нарушения Законът за защита на потребителите предвижда глоба от 500 лв. до 2 500 лв., поясниха от комисията.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още