fallback

Местенето на първите чиновници извън София излиза на бюджета 102 хил. лв.

От днес държавната администрация ще обслужва туристическия бранш от Пловдив

15:20 | 03.09.12 г. 5

Разходите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по преместването на администрацията от София в Пловдив се изчисляват на 102 хиляди лева, като местната община за своя сметка е направила ремонта на новите офиси и апартаментите на чиновниците.

Това съобщиха от икономическото министерството, което първо от останалите ведомства изпълни правителственото решение за изнасяне на административната дейност от столицата в други градове на страната и от днес дирекцията обслужва бранша от града под тепетата.

При сутрешната си инспекция на новото място икономическият министър Делян Добрев установи, че в деловодството вече е получена и първата преписка за категоризация на туристически обект.

От ведомството припомниха, че заради отказа на част от служителите да преместят местоработата си извън столицата, ведомството набира нови служители, за които е обявен конкурс. Вече са назначени първите двама пловдивчани.

За останалите шест вакантни места кандидатстват повече от 600 души, което по думите на министър Добрев било гаранция, че освободените позиции ще бъдат заети от добри експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 11.09.22 г.
fallback