IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местенето на първите чиновници извън София излиза на бюджета 102 хил. лв.

От днес държавната администрация ще обслужва туристическия бранш от Пловдив

15:20 | 03.09.12 г. 5
Местенето на първите чиновници извън София излиза на бюджета 102 хил. лв.

Разходите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по преместването на администрацията от София в Пловдив се изчисляват на 102 хиляди лева, като местната община за своя сметка е направила ремонта на новите офиси и апартаментите на чиновниците.

Това съобщиха от икономическото министерството, което първо от останалите ведомства изпълни правителственото решение за изнасяне на административната дейност от столицата в други градове на страната и от днес дирекцията обслужва бранша от града под тепетата.

При сутрешната си инспекция на новото място икономическият министър Делян Добрев установи, че в деловодството вече е получена и първата преписка за категоризация на туристически обект.

От ведомството припомниха, че заради отказа на част от служителите да преместят местоработата си извън столицата, ведомството набира нови служители, за които е обявен конкурс. Вече са назначени първите двама пловдивчани.

За останалите шест вакантни места кандидатстват повече от 600 души, което по думите на министър Добрев било гаранция, че освободените позиции ще бъдат заети от добри експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Ех тези болни деца! При какви случаи се сещаме за тях само. Какво са 102 хил. лв. , пред милионите давани за реконструкция на Софийски булеварди и обществени сгради!? Ама нейсе....:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
"Кой как сметна сумата? Не са калкулирани загубите за гражданите! Последващи разходи за пътни до Пловдив..".........За "загубите" на кои от гражданите става въпрос !? И за какви пътни !? Предполагам гражданите на Пловдив, които си работят в Пловдив няма да плащат по високи пътни, от гражданите на София които си работят в София.:)...Не мисля, че е неудачно решение разместването на администрацията. По скоро твърде закъснял ход. Що се отнася до "разходките, то Ние от "провинцията" сме свикнали с тях. :D:D:D... А и толкова несгоди носим на Софиянци с присъствието си по булевардите им. Крайно време е Столицата да се разтовари и на Софиянци да им е по спокойно. Така, парите за по- широки пътища , детелини, паркинзи и прочие, ще отиват за болните деца. А току виж и зоните за паркиране станали по евтини . Нали така!? :D:D...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
FINTA
преди 11 години
A сметнал ли си разходите на хората от Буграс, които пестят разстоянието от Пловдив до София? Накрая може да стане +... Примерно, не се заяждам. На мен ми допада идеята малко администрацията да се пораздвижи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
stoiloff
преди 11 години
Кой как сметна сумата? Не са калкулирани загубите за гражданите! Последващи разходи за пътни до Пловдив..С тези пари можеха да се лекуват много болни деца, за които нашата болна държава така и няма пари. Времето ще покаже ,че това е много глупав ход! Ако ви трябва документ заверен от поне две министерства и митниците, познайте какво бягане ви чака от Русе, през Пловдив до София. Не мисля че е удачно разместване из цялата държава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
hellwitch
преди 11 години
"Добри експерти" - пълни глупости като гледам на какви дупки дават звезди и прочие
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още