IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджет 2013 ще бъде актуализиран след изборите, прогнозират от Синята коалиция

Той е направен да издържи шест месеца и веднага след това ще рухне, твърди Мартин Димитров

15:35 | 07.11.12 г.
Бюджет 2013 ще бъде актуализиран след изборите, прогнозират от Синята коалиция

След изборите догодина Бюджет 2013 ще бъде актуализиран, прогнозираха от „Синята коалиция“, като повториха позицията си, че няма да подкрепят държавния бюджет и бюджетите на общественото осигуряване и здравната каса за 2013 година, предаде БТА.

Съпредседателят на коалицията й Мартин Димитров (СДС) обяви, че предложеният проект за бюджет връща България назад и не отговаря на нито едно от очакванията, които от ГЕРБ са дали, идвайки на власт. 

„Той е направен да издържи шест месеца и веднага след това ще рухне, а новото правителство, което и да е то, ще трябва да започне да прави нов бюджет при направени огромни предизборни разходи в много тежка ситуация“, заяви Димитров.

По думите му "окото на кризата" ще се разрази с нова сила и нови изпитания през 2013 година.

Другият съпредседател на коалицията Иван Костов (ДСБ) посочи, че бюджетът не съдържа никакви антикризисни мерки, не обещава увеличение на доходите, а увеличение на безработицата.

„Ако се гледат приоритетите на този бюджет, се вижда, че най-неприоритетни функции за бюджета са здравеопазването, съдебната власт, науката, образованието и националната сигурност, ако се съди по бюджета на ДАНС, а най-приоритетни се оказват социалните помощи и обезщетенията, които ще нараснат с 6,9 на сто“, каза Костов.

Той изрази становището на депутатите от коалицията, че трябва да гласуват против предложения от правителството бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още