fallback

"Ел Би Булгарикум" планира обновяване на технологичното оборудване

Преди броени дни държавното предприятие откри първия собствен магазин, където предлага продукти на преференциални цени

09:32 | 12.12.12 г. 7

„Ел Би Булгарикум“ планира обновяване на технологичното оборудване, като за целта ще използва собствен капитал и средства от спечелен проект по ОП „Конкурентоспособност“, разкриват от компанията пред Investor.bg. Разходите, които е заложила компанията по този проект са на стойност почти 6 млн. лева, като половината от тях ще бъдат безвъзмездна помощ по европейската програма. В момента компанията притежава два производствени центъра – в София и във Видин. 

Преди броени дни държавното предприятие откри първия си собствен магазин в София. Инвестицията за откриването на търговския обект не е голяма, а постигнатият ефект е задоволителен, допълват от компанията. Плановете са до края на 2013 година да отворят собствени магазини във всички областни центрове на страната. Така потребителите ще могат да купуват продуктите на компанията на преференциални цени.

През последните десетилетия компанията „Ел Би Булгарикум“ продава кисело мляко и млечни продукти навсякъде по света. В същото време обаче продукцията й в България остава по-малко позната. Новата пазарна стратегия има за цел да промени именно това положение. През миналата година компанията е регистрирала ръст на продажбите на вътрешния пазар на кисело мляко с 10% и с над 100% на продажбите на сирене и кашкавал, допълват още от компанията.

„Ел Би Булгарикум“ е правоприемник на „Млечна промишленост“ и притежава неговата интелектуална собственост, лицензионни режими и експортни позиции – 11 патента за български млечни продукти, както и колекция от над 900 млечно-кисели бактерии и повече от 100 различни комбинации и закваски. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 11.09.22 г.
fallback