IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ски сезонът започва с оптимистични нагласи за бизнеса

Тази зима по българските курорти се очакват и полски, чешки и словашки туристи, обявиха туроператори

09:52 | 15.12.12 г.
<p>
	<em>Ски сезонът се открива днес в трите курорта - Банско, Боровец и Пампорово&nbsp;</em> Снимка: БТА</p>

Ски сезонът се открива днес в трите курорта - Банско, Боровец и Пампорово  Снимка: БТА

Туроператори и хотелиери започват новия зимен сезон с оптимистични нагласи. Броят на направените досега резервации и липсата на анулирани почивки, според тях, е сигурен сигнал за добър сезон и по отношение на приходите, и като брой туристи.

По повод старта на зимния сезон днес (15 декември) от асоциацията на туроператорите съобщиха за Investor.bg, че интерес от чужденците има и към трите ни големи зимни курорта - Банско, Боровец и Пампорово. А най-активни в ски туризма ще бъдат гостите от руския, германския, английския и от скандинавския пазар.

Туроператорите откроиха и нова тенденция за тази зима - възстановяването на интереса към зимните почивки у нас от полски, чешки и словашки туристи, която вече се открои през изминалия летен сезон.

Тази година се очаква повишена активност и от нови пазари - тези на Сърбия, Македония, Гърция и Турция. Интересът на туристите е не само към ските, но и към СПА услугите на курортите ни. Това, което търсят чуждите туристи е доброто хотелско обслужване и поддържаните ски съоръжения. Останалите допълнителни услуги, като екскурзии до близки

градове, обиколка на исторически забележителности и други, също са част от предлаганите атракции за чужденците.

Пампорово ще бъде един от най-посещаваните курорти от туристи от Турция, заради географската близост, а Банско традиционно ще посреща повече скиори от Гърция.

Британският пазар по традиция е силен за Боровец. Според данни на фирми, работещи на руския и на пазарите в Балканските страни, записванията за зимния сезон се движат с нарастващи темпове и се очаква увеличение на посещаемостта с между 5 и 10%.

На добра посещаемост ще се радват освен големите и по-малките планински селища като Девин, Велинград и Хисаря, които привличат чуждите посетители с атрактивни СПА промоции, смятат туроператорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още