IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От април автобусите по дълги разстояния ще са с касови апарати

Според очакванията фискалните устройства ще повишат събираемостта на приходите от транспортните фирми

09:51 | 15.12.12 г.
От април автобусите по дълги разстояния ще са с касови апарати

След 31 март 2013 година влиза в сила изискването автобусите за дългите разстояния да имат касов апарат. Срокът е удължен - първоначално изискването беше фискалните устройства да бъдат монтирани на 3 януари 2013 година.

Удължаването на този срок беше одобрено от транспортната комисия към Народното събрание, съобщава БНР. Причината е късното одобряване на типовите касови апарати, които могат да бъдат използвани от автобусите - едва в края на ноември.

"Към настоящия момент има одобрени пет такива апарати и бройката от произведените апарати не е достатъчна, за да може да бъдат заредени всички автобуси", коментира шефът на парламентарната комисия Иван Вълков.

15 хил. са автобусите, които имат лиценз да изпълняват превози в страната и чужбина. Според очакванията касовите апарати в тях ще повишат събираемостта на приходите от транспортните фирми и да се повиши издаването на билети от страна на шофьорите.

Билетите служат и като застраховка за пътниците при катастрофа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още