IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рибарите с малки лодки ще са с касови апарати, но от 2014 година

Облекчението не важи за тези, които черпят от европейските рибни квоти, за собствениците на големите плавателни съдове и за промишления риболов

13:24 | 18.10.12 г.
Рибарите с малки лодки ще са с касови апарати, но от 2014 година

Рибарите с малки лодки ще получат една година отлагателен срок да се регистрират като търговци, съобщава Министерство на земеделието и храните (МЗХ). В резултат на тази регистрация от 2014 година всички рибари с малки лодки задължително ще имат касови апарати и ще се отчитат пред данъчните.

Отлагането на това задължение беше обявено по време на посещението на земеделският министър Мирослав Найденов в Бургас, където се срещна с представителите на браншови организации от региона.

Това облекчение няма да важи за рибарите, които черпят от европейските рибни квоти (калкан и цаца), нито за собствениците на големите плавателни съдове, както и за рибарите, които се занимават с промишлен риболов.

За тях задължението за регистрацията като търговци влиза още в началото на 2013 година, допълни директорът на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Драгомир Господинов.

Посещението на министър Найденов беше във връзка с местенето на изпълнителната агенция по рибарство в Бургас.

Огледът на новата сграда е показал, че тя се нуждае от ремонт, който ще струва около 1 млн. лева. Реалното преместване на агенцията ще започне от 2013 година, допълват от земеделското министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още