IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявиха конкурса за избор на нов директор в "Пирогов"

Кандидатите могат да подават документи за участие в процедурата до 29 януари

18:59 | 15.12.12 г. 1
Обявиха конкурса за избор на нов директор в "Пирогов"

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова обяви конкурс за избор на нов директор на болница “Пирогов”, съобщиха от здравното министерство.

Заповедта за откриването на процедурата, в която са посочени и изискванията към кандидатите, е публикувана на сайта на ведомството.

Документите за участие в конкурса ще се подават в деловодството на Министерството на здравеопазването до 29 януари 2013 г. Самият конкурс ще се проведе на 30 януари 2013 г.

Десислава Атанасова освободи директора на “Пирогов” проф. Димитър Раденовски от длъжност в края на миналия месец, след като здравния инспекторат и Държавната финансова инспекция установиха, че болницата системно е нарушавала Закона за обществените поръчки.

Още през май директорът на здравната каса Пламен Цеков съобщи, че в института за спешна медицинска помощ „Пирогов“ са констатирани нарушения, което е довело до преразход в бюджетните субсидии.

Заради разкритията на лекар от лечебното заведение за системни нарушения на ръководството и дефицита на консумативи и арапатура пък последваха проверки и масови рокади.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
klara
преди 11 години
Десислава Атанасова постъпи правилно, уволнявайки директора на Пирогов, тъй като последният се занимаваше с далавери и злоупотребяваше с поста си, надявам се, че новият избор ще бъде правилен и избраният ще върши съвестно и качествено задълженията си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още