IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уволнения след скандала в Несебър*

Пръв отговорност за случая понесе директорът на агенцията по горите, защото институцията не е реагирила на сигнали, свързани с нарушения в защитени територии

13:09 | 07.01.13 г.
Уволнения след скандала в Несебър*

Директорът на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Бисер Дачев ще бъде освободен от поста му, съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов след среща с представители на екоорганизации.

Дачев е уволнен, тъй като ресорната му агенция не е реагирала на сигнали, свързани с нарушения в защитени територии. Освобождаването на Дачев идва след цялостен преглед на дейността на агенцията, допълни още Найденов.

Уволнението на Бисер Дачев беше обявено още тази сутрин от премиера Бойко Борисов, но то няма да бъде единствено. Министърът на околната среда и водите Нона Караджова обяви по време на срещата, че ще потърси отговорност и на директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас. Дали ще бъде освободен от поста си Бойчо Георгиев обаче е под въпрос, защото той е държавен служител. 

"Ще си понесе отговорността по реда, по който е гарантирано, че съдът няма да го върне", категорична беше Караджова. 

Главният архитект на Несебър пък ще бъде глобен, коментира от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя  потвърди, че ще бъдат внесени законодателни промени, с които ще се забрани строителството върху дюни.

Същевременно министърът на земеделието Найденов оневини своят заместник - Светлана Боянова по случая. Тя е подписала преписката за строежа върху дюните, но след като документите са съгласувани и с подписа на директора на агенцията по горите. 

* Статията е актуализирана към 14:44 часа.  

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още