IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР няма да одобри искането за поскъпване на водата в София

Столичното ВиК дружество поиска увеличение на цената от 14%

13:11 | 08.01.13 г.
ДКЕВР няма да одобри искането за поскъпване на водата в София

Искането на „Софийска вода“ за увеличение на цената на водата с 14 на сто е неоправдано и Държавната комисия по енергийно и водно регулиране „в никакъв случай няма да го разреши“. Този коментар направи председателят на комисията Ангел Семерджиев, цитиран от БТА.

Той уточни, че от утре в ДКЕВР започват консултации с ВиК -дружествата в страната относно изготвянето на петгодишни бизнес планове. Семерджиев не очаква окрупняването на сектора, което е записано в проекта за промени на Закона за водите, да доведе до ценови шок за услугата.

Председателят на енергийния регулатор коментира още и идеята на министъра на околната среда и водите Нона Караджова да бъдат въведени две тарифи за цената на водата у нас. Подобна система вече действа в Търговище, където хората, потребяващи по-малко вода, я плащат на по-ниски цени.

„Такава стъпка е оправдана на някои места, на други – не“, коментира още председателят на ДКЕВР. Според него различни тарифи на цената на водата ще може да бъдат въведени, но няма да бъдат задължителни за всички оператори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още