IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружеството „Пристанищен терминал Русе-запад” взима на концесия едноименния порт

Компанията се ангажира да инвестира 12,22 млн. лв. в пристанището за срока на концесията, който е 35 г.

12:09 | 09.01.13 г.
Дружеството „Пристанищен терминал Русе-запад” взима на концесия едноименния порт

Дружеството „Пристанищен терминал Русе-запад” ДЗЗД е одобрено за концесионер на терминал Русе-запад.

Държавата ще сключи договор за предоставяне на концесионнни права с компанията за срок от 35 години. Това бе решено на редовното заседание на правителството в Министерския съвет, съобщи „Фокус“.

Аргументите на кабинета са, че офертата отговаря на изискванията на Закона за концесиите, на Правилника за прилагането му, както и на посочените в документацията за участие критерии.

За срока на концесията, който е 35 години от датата на сключването на договора, обединението се е ангажирало да инвестира 12,22 млн. лв. в развитие на инфраструктурата, съоръженията и предоставяната услуга. От тази сума не по-малко 5,88 млн. лв. ще бъдат вложени през първите шест години.

Размерът на фиксираната част на годишното концесионно плащане е 120 хил. лв. без ДДС, а очакваният средногодишен товарооборот в първите шест години от концесията ще бъде 176 445 тона.

С предоставянето на концесията ще се осигурят необходимите финансови средства за реконструкция и модернизация на пристанищния терминал„Русе-запад”, ще се повиши качеството на предоставяните услуги и едновременно с това ще се осигурят приходи за държавата от концесионни плащания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още