IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министрите приеха пристанище "Русе-запад" да бъде отдадено на концесия

Бъдещият концесионер ще вземе порта за срок от 35 години

13:12 | 18.07.12 г. 2
Министрите приеха пристанище "Русе-запад" да бъде отдадено на концесия

Министрите приеха на днешното си заседание да се открие процедура за предоставяне на концесия за управление и поддържане на пристанищния терминал "Русе-запад", част от пристанището за обществен транспорт с национално значение "Русе", съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Бъдещият концесионер ще вземе порта за срок от 35 години, като ще бъде задължен да извърши редица ремонти, както и частично разширение.

Още през септември миналата година стана ясно, че транспортното министерство ще търси концесионер за пристанището „Русе-запад“. Тогава ведомството обяви процедурата за подготовката на концесионните анализи за терминала, както и за „Русе-център“, „Видин-юг“ и пътническото пристанище на Несебър.

Министерството на транспорта работи и по подготовката на процедури за концесии на пристанищата в Лом, Никопол и Тутракан.

Обмисля се и отдаването на концесия на фериботния комплекс във Варна. Предстои да излезе анализа и предконцесионният анализ за пристанището във Варна, въз основа на който ще се вземе решение дали портът да бъде изцяло отдаден на концесия, или на части.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Isumu
преди 11 години
Забравяш София-Луната :D !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 11 години
Поздравления за Московски Не само пристанища а също и ж.п гари ж.п линии -например София -Банкя София -Перник София -Мездра София Пловдив части от магистрали -вярвам че на Московски са му казали че магистралите освен да се строят трябва и да се потдържат в добро състояние
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още