IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализът за предстоящата концесия на порт Варна е пред приключване

Експертното становище ще покаже дали пристанището ще бъде отдадено изцяло на концесия или на части, съобщи транспортният министър Ивайло Московски

12:37 | 28.06.12 г.
Анализът за предстоящата концесия на порт Варна е пред приключване

Предконцесионният анализ на пристанище Варна се очаква да бъде готов до няколко седмици и въз основа на него ще се вземе решение дали портът да бъде отдаден изцяло на концесия или на части.

Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който е на работно посещение във Варна, предаде БТА. 

За пристанището ще бъде търсен стратегически инвеститор, който да гарантира обработката на определено количество товари, осигуряващи съответните приходи. Московски подчерта, че при търсенето на инвеститор ще се действа внимателно, без да се избързва. 

Възможностите за инвестиции във варненското пристанище многократно са били предмет на разговори при двустранните срещи на правителството с представителите на китайския бизнес, посочи още транспортният министър. Българската страна е представяла възможностите за инвестиции не само в пристанищата, но и в нови индустриални зони.

Същевременно ресорният министър съобщи, че е взето решение Изпълнителна агенция "Морска администрация", която е в системата на министерството, да бъде преместена във Варна. По думите му това ще се случи през есента на тази година.

Досега правителството е взело решение за изнасянето на дирекцията по туризма от министерството на икономиката в Пловдив и на агенцията по рибарство от земеделското министерство в Бургас.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още