IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгва нова процедура за доизграждането на магистрала "Хемус"

Търси се изпълнител на предпроектните проучвания за строителството на аутобана от Ябланица до Белокопитово

21:33 | 23.01.13 г.
Тръгва нова процедура за доизграждането на магистрала "Хемус"

Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти” стартира търг за подготовката на предпроектни проучвания за доизграждане на автомагистрала „Хемус”.

Бъдещият изпълнител ще трябва да анализира всички разработени до момента вариантни решения за трасето на аутобана от Ябланица до Белокопитово и да прецени дали е необходимо да се работи по нов вариант за маршрута.

Очаква се също така да се определи стойността за реализацията на проекта в зависимост от вариантите за трасето, като се включат и разходите за отчужденията на имоти, разходите за експлоатация и поддръжка на всеки един от вариантите за магистралата, както и да се оцени влиянието на строителството върху околната среда и евентуалните археологически находки.

За извършването на предпроектните проучвания е определена цена от 1,25 млн. лева.

Участниците в процедурата могат да подават оферти до 18 март включително, а документи могат да се закупят до 8 март. Офертите на участниците в търга се планира да бъдат отворени на 19 март.

Веднага след като бъде определен окончателният вариант на трасето, ще бъде възложено изготвянето на идеен проект, екооценка и предварителни археологически проучвания, уточняват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още