IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерство на икономиката проверява ЧЕЗ заради високи сметки за ток

Инспекцията е назначена заради съмнения за некоректно изчисляване на сметките на някои потребители

15:12 | 05.02.13 г.
Министерство на икономиката проверява ЧЕЗ заради високи сметки за ток

Експертна комисия от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще провери как са формирани сметките за електроенергия на потребителите на ЧЕЗ. Това е обявила заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова, цитирана от пресцентъра на ведомството, на среща с ръководството на "ЧЕЗ Разпределение България".

Проверката ще бъде извършена поради възникнали съмнения за некоректно изчисляване на сметките за ток на някои потребители.

От 6 до 8 февруари ще бъдат проверени регионалните звена в Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог и Гоце Делчев.

От компанията са уверили, че при установени грешки във фактурите, сумите по тях ще бъдат възстановени. Електроразпределителното дружество се е ангажирало да предостави възможност на всички клиенти, подали жалби, да платят сметките си разсрочено.

Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ ще работят с удължено работно време, за да приемат жалби на потребители, уточнява се в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още