IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община проверява и топлинните счетоводители заради високите сметки

Ако се окаже, че топлинните счетоводители са завишили декемврийските сметки, те трябва да бъдат глобени, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова

10:23 | 22.01.13 г.
Столичната община проверява и топлинните счетоводители заради високите сметки

Работата на топлинните счетоводители също ще бъде проверена във връзка с многото подадени жалби от граждани, които се оплакват от завишени декемврийски сметки за парно. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред TV7. Тя бе потърсена, за да коментира докъде са стигнали одитните проверки в „Топлофикация София“, които бяха насрочени именно заради високите сметки за парно през декември 2012 година.

Фандъкова напомни, че "Топлофикация София" отчита потреблението на топлинна енергия на входа, а разпределението по апартаменти се отнася към топлинното счетоводство. Затова тя иска да бъдат проверявани всички сметки и работата на фирмите за дялово разпределение.

Кметът на София обясни още, че ако се окаже, че топлинните счетоводители са завишили декемврийските сметки или са сбъркали в дадена ситуация, те ще трябва да бъдат глобени.

"За съжаление топлоподаването не се отчита всеки месец. Това е решение на „Топлофикация", както и законодателно решение. Според мен, ако се отчита всеки месец, тази сума, която се начислява, ще бъде по-близка до реално потребената", коментира тя.

По думите й, когато става дума за начисление по прогнозни данни, няма как да бъде напълно вярно и точно. Тя смята, че може да се мисли в тази посока, защото спадането на доверието на клиентите означава лошо развитие на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още