IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се България да получи повече европейски пари до 2020 г.

Предвидените пари за компенсации за затварянето на блокове от I до IV на АЕЦ “Козлодуй” остават 260 млн. евро

13:10 | 08.02.13 г. 6
Очаква се България да получи повече европейски пари до 2020 г.

Два милиарда евро повече за българските фермери ще има през следващите седем години. Това ще стане, ако Европейският съвет одобри бюджета на Евросъюза за 2014-2020 г., преговорите по който продължават в Брюксел.

Предвидените пари за компенсации за затварянето на блокове от I до IV на АЕЦ “Козлодуй” остават 260 млн. евро до 2020 г., за България ще има пари и за борба с младежката безработица, съобщи БНТ.

Очаква се в бюджета на ЕС за 2014-2020 г. нетно България да получи повече средства, отколкото в досегашния програмен период, съобщи пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че е получил уверението на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на германския канцлер Ангела Меркел, че България получава най-много спрямо приноса си в бюджета на ЕС.

Борисов допълни, че някои държави ще получат по-малко средства. Той посочи, че ако не се стигне до финално споразумение, всяка година ще трябва да се водят подобни преговори, което ще удари по-бедните държави от ЕС като България.

За първи път в историята на Европейския съюз бюджетът като цяло се намалява спрямо предишния период. Министърът по управлението на средствата от ЕС Томислав Дончев поясни, че с обсъждания проект на многогодишния бюджет се намаляват средствата по всички политики, включително за селско стопанство и за сближаване.

По всички пера очакваме България да получи повече спрямо бюджета по досегашния програмен период. Добрата новина е, че допълнителните средства за борба с младежката безработица у нас са 75 милиона евро, посочи министърът, цитиран от БТА.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
wenci
преди 11 години
То станаха много години от както ни "подхранват" с очаквания за пари от ЕС - ако направим нещо. Е, май вече дойде време, че и малките деца не вярват на такива обещания.Крайно време е да се заемем с нашите дела и ИГНОР на всичко ЗАПАДНО!!!!!!!Управляват ни -1. с доклади 2. обещания 3. критерии за някакви рамки 4. подхвърлени стотинки за обещетения за нещо и т.н.ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТОВА!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 3
nobel
преди 11 години
Много добре, че е европейският съю. Че ако не беше Европейския съюз сега, а Съветския съюз по-рано и ако останеше на нашите политици къде щяхме да сме не знам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
zdravko1
преди 11 години
Добре че е Европейския съюз, за да имаме поне малко контрол от Брюксел. Ако останем в ръцете на нашите политици, познай до къде ще ни докарат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 12
tati
преди 11 години
Омръзна -!!!!!- Ми от този *** ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , изключиха ни работещи добре блокове, съсипват ни промишлеността, само глоби за щастливи животни , и нещастни хора.Получават заплати повече , от канцлера на Германия .ТОЗИ СЪЮЗ Е ИЗЛИШЕН !!!!!! НИЕ НЯМАМЕ МЯСТО В НЕГО. Този който провежда тази политика , ще се наложи да си ходи от власта . Ще гласуваме за онзи - който ни обещае излизане от ГЛОБАЛНОТО ЕВРЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ --- НОРМАЛНА И РЕАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА !!!! ДАЛИ ТОВА ЩЕ Е СИДЕРОВ , ИЛИ г-жа ТАТЯНА ДОНЧЕВА ????? Ще видим на изборите ????????????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
FINTA
преди 11 години
Тъкмо като дойдат команистите да има още над какво да се "учат"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още