IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Кнежа отново ще се произвеждат електрокари

Преди десетилетия българска компания беше лидер в производството на кари в световен мащаб

16:42 | 11.02.13 г. 8
<p>
	Преди десетилетия България беше лидер в производтвото на кари, постепенно, в годините на прехода, производството западна. Снимка: &quot;Балканкар - Георги Михайлов&quot;</p>

Преди десетилетия България беше лидер в производтвото на кари, постепенно, в годините на прехода, производството западна. Снимка: "Балканкар - Георги Михайлов"

Компанията „Балканкар – Георги Михайлов” ще произвежда електрокари по поръчка на EP Equipment, съобщават от българската компания. „Балканкар – Георги Михайлов” е специализирана в производството и ремонта на електромагнити, електродвигатели, табла и инсталации.

Седалището на компанията е в Кнежа. Тя беше част от българското предприятие „Балканкар”, обявено в несъстоятелност с решение на съда от 2002 година.

В периода между 70-те и 90-те години на миналия век България беше лидер в производството на електрокари. Държавната компания „Балканкар” беше сред най-големите компании в световен мащаб в тази област. След промените обаче това производство замря. 

Днес обаче EP Equipment е един от най-големите производители на кари в света. Производството на фирмата включва цялата гама от складово и повдигачно оборудване, като електрокари, мотокари, електрически и ръчни палетни колички, повдигачи и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
mtamp
преди 11 години
Поредната глупост, EP е китайска фирма търговец, произвежда на заводите Hangcha и Noblelift. Много интересно в какво ще се състои производството, лепене на лепенки. Сравнете ел. моделите на ЕР с НС и всичко става ясно. Пак откриваме топлата вода. Тази година НС ще произведат 80000 машини. ЕР са търговци и никакви производители. Голям инвеститор??? А фирмата Димекс прави 2 в месец, един от най сериозните производители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
KostadinovK
преди 11 години
дано да стане, ама....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
bpst
преди 11 години
Ха дано, но - надали....Всеки, който е работил в системата на БАЛКАНКАР знае защо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
bpst
преди 11 години
Ха дано, но - надали....Всеки, който е работил в системата на БАЛКАНКАР знае защо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още