IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До три месеца влизат в сила нови критерии за категоризация на хотелите

Не се предвижда въвеждане на български държавен стандарт в туризма, увери зам.-министър Иво Маринов

16:40 | 14.02.13 г.
До три месеца влизат в сила нови критерии за категоризация на хотелите

До три месеца най-вероятно ще влезе в сила новата наредба за категоризация на хотелите, обяви заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на среща с хотелиери на туристическата борса „Ваканция, СПА и експо“. Той поясни, че се очаква в началото на март Народното събрание да приеме Закона за туризма, който залага новите критерии. Според изискванията до три месеца след това ще влезе в сила и самата наредба.

На въпрос дали предстои обсъждане и въвеждане на Български държавен стандарт в туризма Иво Маринов увери, че такива стандарти не се предвижда да бъдат въведени на този етап. Той посочи, че ще има минимални изисквания за обслужване и за персонал в хотелиерството.

Бизнесът в туризма за пореден път поиска пряко участие в комисиите, които взимат решенията за промени в наредбите, така че да се чуе гласът на бранша.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още