IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП проверява доходите на Ангел Семерджиев

Преди месеци Сметната палата оповести за нередности с имотните декларации на бившия председател на енергийния регулатор

11:04 | 18.02.13 г. 1
НАП проверява доходите на Ангел Семерджиев

Националната агенция по приходите (НАП), съвместно със Софийска градска прокуратура, започва проверка на доходите на бившият председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, съобщиха от данъчната агенция.

Проверката ще обхване и членовете на семейството на Семерджиев. При подобни проверки инспекторите оценяват цялото притежавано имущество и го сравняват с приходите на проверяваното лице. При установяване на разлики се начисляват дължимите данъци и лихви за срок от пет години назад от датата на проверката.

Припомняме ви, че името на предишния председател на ДКЕВР беше оповестено след одит от страна на Сметната палата. Проверката беше показала, че Семерджиев не е декларирал покупката на апартамент в Несебър.

Семерджиев тогава обясни, че покупката на имота е била последвана от продажба в рамките на една година и по тази причина няма промяна в имущественото му състояние, което да декларира пред Сметната палата. Апартаментът е бил закупен с банков заем, а раждането на детето на Семерджиев е наложило и продажбата на имота, заяви председателят на ДКЕВР в официално възражение срещу доклада на одиторите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
g5kov
преди 11 години
Проблемът не е толкова в приходите, колкото в брутално занижените разходи, по които държавни служители ''закупуват'' имущество. Срещу това обаче никой нищо не предприема, а топлата вода и колелото са отдавна открити. Същото е с липсата на прозрачност и задължителни публични търгове при продажби на държавно имущство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още