IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има междинни изравнителни сметки за парното в София

В едномесечен срок трябва да бъде извършен отчет на потреблението, разпореди кметът Йорданка Фандъкова

16:45 | 18.02.13 г.
Ще има междинни изравнителни сметки за парното в София

В срок от един месец “Топлофикация-София” ще направи междинен отчет за реалното потребление на топлоенергия и ще изготви изравнителни сметки. Това са разпоредили столичният кмет Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, които са провели среща с ръководството на общинското дружество, съобщават от Столичната община.

Решението е във връзка с ескалиралото недоволство на столичани от високите декемврийски сметки за парно.

Йорданка Фандъкова е поискала междинният отчет и изравнителните сметки да са готови в едномесечен срок, което означава, че отчетът трябва да бъде извършен през февруари и март. Задължително една от датите за засичането на уредите да бъде в извънработно време, е поискала Фандъкова.

Все още не е ясно кой ще плати на топлинните счетоводители за извънредния отчет. От общината уверяват, че той няма да бъде за сметка на абонатите. Водят се преговори между топлофикационното дружество и топлинните счетоводители как и за чия сметка да се извърши извънредното записване на показанията на топломерите, уточняват от общината.

Практиката е с изравнителната сметка, която се прави през лятото, потребителите да плащат и за отчитането на топломерите и водомерите.

В сряда столичният кмет ще има среща с граждански и потребителски организации. На нея ще бъдат обсъдени конкретни предложения от страна на организациите за подобряване дейността по отчитането на енергията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още