IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация-София" с готовност да поеме работата на топлинните счетоводители

Столичното дружество ще поиска посредниците да информират предварително абонатите, ако прогнозните сметки надхвърлят с 50% миналогодишното потребление

09:34 | 04.02.13 г.
"Топлофикация-София" с готовност да поеме работата на топлинните счетоводители

Ако бъде решено със закон да бъдат премахнати топлинните счетоводители, „Топлофикация-София" ще бъдат готови да поемат изцяло работата им. Към момента екипи на столичното дружество се подготвят да поемат работата по дяловото разпределение. Това заяви в интервю за bTV изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов, който коментира високите сметки за парно за декември, както и  предстоящите допълнителни проверки, които ще се случват в компанията.
 
Цветанов посочи, че този пазар у нас трябва да се отвори и допълнително да се либерализира, като например се избират топлинни счетоводители не веднъж на десет години, а по всяко време, когато етажната собственост го реши.

По отношение на идеята на столичния кмет Йорданка Фандъкова да се прави ежемесечен отчет, Цветанов бе категоричен, че няма как да се реализира.

„Това би оскъпило многократно услугата. Освен това чисто физически "Топлофикация" няма да успее да смогне с проверката и отчитането на всички апартаменти“, аргументира се изпълнителният директор, като добави, че „трудно се случва отчитането и веднъж годишно“. 

От днес "Топлофикация - София" започва разговори с топлинните счетоводители за промяна на условията на договорите им. Според първоначалната информация не е изключено те да получат още задължения, без обаче това да се отрази на сметките на абонатите.

Столичното дружество ще поиска фирмите посредници да информират предварително абонатите, ако прогнозните сметки надхвърлят с 50% миналогодишното потребление. Нов софтуер пък ще засича, ако има разминаване в данните и на какво се дължи това, още преди месечната фактура да бъде изпратена на клиента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още