fallback

Пл. Димитров: Рано е да се говори за политическата смърт на Борисов

Не може да се твърди, че оставката на кабинета „Борисов“ задължително е нещо положително, заяви лидерът на КНСБ

13:09 | 20.02.13 г. 5

Не може да се твърди, че оставката на кабинета „Борисов“ задължително е нещо положително. До голяма степен това ще донесе още по-голяма паника сред българското общество, което е изстрадало. В рамките на следващите няколко месеца ситуацията сред гражданите ще се влоши, а политическото напрежение вероятно ще стане още по-осезаемо. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Investor.bg по повод  днешната оставка на правителството на Бойко Борисов.

Димитров обясни, че служебен кабинет не може да въведе структурните промени, които са нужни на българите – нещо повече, съставянето на такъв кабинет временно ще въведе ситуацията в страната ни в „пълно безвремие“ - не само политическо, икономическо, но и социално. По негови думи до избирането на нов кабинет социално-слабите, възрастните бедни хора и всички останали, на които кризата се отрази пагубно, ще трябва да продължат да страдат.

"И все пак е твърде рано Бойко Борисов да бъде обявен за мъртвец и да се говори за неговата категорична политическа смърт. Към настоящия момент ГЕРБ и БСП имат почти равен брой гласове. Очакваме, че следващото правителство, което и да е то и каквато и да е, да бъде съставлявано от повече от една партия. Предстои въвеждането на нови „политически рецепти“, които ще комбинират в себе си нови модели на управление, с които българските политици тепърва ше трябва да свикнат.

Пример за това е подкрепяната от нас конкретна промяна в модела на управление, която представлява въвеждането на конституционно гарантирана квота на граждански организации в кабинета. По този начин обществото ще може да наблюдава отблизо политическите процеси, ще може да участва в тях по-активно, а по този начин ще бъдат намалени значително корупционните нива сред управляващите.

Към това трябва да се насочи следващият кабинет – към работа, която е ясна, кристална, без монополи, без лобизъм и популизъм, с активно участие на гражданското общество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:18 | 11.09.22 г.
fallback