IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пл. Димитров: Рано е да се говори за политическата смърт на Борисов

Не може да се твърди, че оставката на кабинета „Борисов“ задължително е нещо положително, заяви лидерът на КНСБ

13:09 | 20.02.13 г. 5
Пл. Димитров: Рано е да се говори за политическата смърт на Борисов

Не може да се твърди, че оставката на кабинета „Борисов“ задължително е нещо положително. До голяма степен това ще донесе още по-голяма паника сред българското общество, което е изстрадало. В рамките на следващите няколко месеца ситуацията сред гражданите ще се влоши, а политическото напрежение вероятно ще стане още по-осезаемо. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Investor.bg по повод  днешната оставка на правителството на Бойко Борисов.

Димитров обясни, че служебен кабинет не може да въведе структурните промени, които са нужни на българите – нещо повече, съставянето на такъв кабинет временно ще въведе ситуацията в страната ни в „пълно безвремие“ - не само политическо, икономическо, но и социално. По негови думи до избирането на нов кабинет социално-слабите, възрастните бедни хора и всички останали, на които кризата се отрази пагубно, ще трябва да продължат да страдат.

"И все пак е твърде рано Бойко Борисов да бъде обявен за мъртвец и да се говори за неговата категорична политическа смърт. Към настоящия момент ГЕРБ и БСП имат почти равен брой гласове. Очакваме, че следващото правителство, което и да е то и каквато и да е, да бъде съставлявано от повече от една партия. Предстои въвеждането на нови „политически рецепти“, които ще комбинират в себе си нови модели на управление, с които българските политици тепърва ше трябва да свикнат.

Пример за това е подкрепяната от нас конкретна промяна в модела на управление, която представлява въвеждането на конституционно гарантирана квота на граждански организации в кабинета. По този начин обществото ще може да наблюдава отблизо политическите процеси, ще може да участва в тях по-активно, а по този начин ще бъдат намалени значително корупционните нива сред управляващите.

Към това трябва да се насочи следващият кабинет – към работа, която е ясна, кристална, без монополи, без лобизъм и популизъм, с активно участие на гражданското общество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
993
преди 11 години
Г-н президентина на КНСБ, ах каква титла има само, е на всяка манджа меродия. Тия може да ги разправя на *** от техния контингент, които използва на улицата за "Аааааа-ууууу"... Синдикатите са най-големите подстрекатори и ***, които доят всяко правителство за да има мир... Утре ще си "легнат " със следващите."към работа, която е ясна, кристална, без монополи, без лобизъм и популизъм, с активно участие на гражданското общество" Като ги говори тия, верва ли си? Ми те са част от тази игра заедно с колегата му от другия синдикат - Тренчев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
Ricco
преди 11 години
Да те поправя "малко" - не един милион, а един милиард (лева).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
Pa Pa
преди 11 години
Нещо се обърках, този синдикат ли председателства, или е стана социолог?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
По принцип Димитров разсъждава в правилната посока, но в едно греши -гражданското общество днес е (в) интернет. Провалените синдикати, които убиха бизнеса с исканията си за огромни осигуровки, изобщо да не се мислят и пишат за гражданско общество. Истинско гражданското общество може да бъде реализирано само чрез интернет, а не пак чрез избрани представители, които неминуемо, по един или друг начин, пак ще бъдат купени. Затова, това, което е от значение е не кой ще влезе във властта и как ще бъде структурирана тя, а дали има пълна прозрачност, която да дава възможност на всеки един гражданин да се информира пълноценно и да участва в управлението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
tati
преди 11 години
допълнително масло в огъня наляха българските милионери - така наречени зърнопроизводители не можаха ли да изчакат 1 месец за тези пари който им се дават като подарък а натовариха бюджета със близо 1 милион лева И друго - и -Аз ИСКАМ някой всяка година да ми ПОДАРЯВА ЕДИН ЧУВАЛ ПАРИ за които не съм работил ЗАЩО ??? ЗА КАКВО ???? Те да не са по добри във нещо от МЕН ?????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още